SkirtBike sau “dar de ce?”


SkirtBike sau “dar de ce?

Am fost duminica la SkirtBike.

De ce mărturisesc doar acum? Pentru ca am fost îngropată in comenzi si ca atare, munti de hartii mi-au ocupat biroul, si abia azi am reușit sa ma reîntâlnesc cu suprafața mesei de lucru, după îndepărtarea maldărului de hârtii. Daca as putea spera ca după fiecare ediție Skirtbike, am atâția clienți in trei zile, fac petiție sa se organizeze in fiecare luna (mai des nu fac fata).

Cum a fost la Skirtbike?! Fain! Altceva!

Dar, asta e ca atunci când întrebi “cum a fost in concediu? Faaain!”, “cum a fost la petrecere? Faaain…” Nu prea ai multe de spus, te așteptai sa fie fain, si a fost, si asa va fi, si gata!

Ei, aici cam ar fi niște chestii de spus.

In primul rand sa lămurim faza cu:

“- haide duminica nustiuunde!

– nu pot, ma duc la Skirtbike!

– de ce?” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????

Trebuie sa recunosc ca nu ma mai surprinde atât de tare, caci m-am obișnuit de la “scriu pe blog”, răspuns: “de ce?”.

Sigur ca s-a înțeles traducerea libera de genul “ce om serios face asa ceva si care ar fi scopul” dar, trebuie in aceasta accepțiune, sa redefinim ce însemnă “om serios” ca si “activități serioase”.

Așadar, este serios de important sa faci lucruri in care crezi, sa faci lucrurile bine si sa faci ce iti place. Daca se poate toate in unul – ideal, daca nu, măcar din când in când cate unul. In felul acesta ești un om serios cu activități serioase. Mai important, ești un OM SERIOS de AMUZANT si nu amuzant de serios.

In aceasta ordine de idei, răspunsul la nefireasca întrebare “de ce” este: pentru ca îmi place ideea, pentru ca este altceva, pentru ca respect prin participare munca si mesajul unor oameni.

Si, nu, nu ii cunosc (caci stiti ca si asta, in dulcele stil contestatar, e o problema: cine si de ce, cu ce se alege, ce interes are?). Nu am idee cine sunt organizatorii. Pentru mine sunt niște oameni care au făcut treaba buna.

In alta ordine de idei, dacă discuțiile s-ar situa la un nivel “profi”: face Awareness cine are de făcut pentru motivele evidente.

Bicsic, bicicleta mea, pe care o credeam frumoasa, pana duminica:(….. a fost achiziționată după o vizita la Amsterdam, de unde mi-a rămas in minte o doamna îmbrăcată in Burberry, cu poșeta si umbrela in ton, geanta de laptop Samsonite si o pereche de Manolo Blahnik, pedalând nonșalant prin ploaie, pe cea mai ruginita bicicleta pe care am văzut-o in viata mea. Bine, bine, ruginita, dar cu floarea soarelui pe cos!

Gluma mea preferata: si eu pot!!!!!!!!!!!

Ce e Skirtbike?!

Manifestare isteața despre care afli mai multe de pe paginile lor (https://facebook.com/SkirtBike-Deva-630505646960984/ ), dar ea exista in mai multe localități si dincolo de sinergii, zici ca e concurs de miss. Miss…” Manifestație” caci fiecare oraș se străduie sa organizeze o ediție cat mai strălucitoare, după cum se pricepe mai bine.

Nu știu ce loc ar fi luat Deva, dar eu o premiez direct! Tema lor, Rock and Roll a umplut Piata Unirii de buline, culoare si flori, si a reușit sa ne facă sa ne simțit foarte bine.

Eu îmi iubesc modesta mea bicicleta, pe numele ei Bicsic, cum spuneam, mult blamata de prieteni si familie ca e prea mare, prea grea, prea “nustiucum”. Eu o găsesc perfecta! Dar, acolo, înconjurată de nenumărate biciclete cochete si inspirate….. m-am bucurat nespus ca mie îmi lipsește gena care da sentimentul de invidie, pur si simplu nu il simt, caci altfel….. un germene cat de mic ar fi produs monștrii.

S-au adunat în piațetă, sub un soare arzător, biciclete si bicicliste care mai de care mai atractive, cu o paleta atât de vasta de decoruri ca nu te plictiseai privind cu orele.bike

Decorativ sub soare, amuzant sub ploaie, caci jumate din parada a fost pe ploaie din belșug si vânt puternic, ce ridica poalele si zbura pălăriile biciclistelor. S-a plâns cineva, a renunțat cineva? Nici gând.

A fost aproape ca Manolo prin Amsterdam! 🙂

O observație – defect profesional – foarte inspirat goody bag-ul ! La candy bar-ul cu limonada si mojito, trebuie ridicata pălăria (după caz, casca de bici, iar a mea e chiar superba! )  pentru gust, aroma si aspect. Premiile, multe si generoase, au făcut cinste organizatorilor si participantelor.

Pegas-ul, premiu principal e un vis.

La anul, ne concentram mai bine si câștigăm noi Pegas-ul, oricare din grupul Minunatelor (asta e alta istorie) caci noi ne pricepem la “share”!

 

O zi fără cusur


2 responses to “SkirtBike sau “dar de ce?””

  1. Buciclista faina, ma bucur ca evenimentul nostru e pe placul tau. Ma bucur ca lumea observa niste detalii la care noi ne spetim cu mult timp inainte…☺☺☺ Asa, ca niste detalii de dupa cortina, toate bulinele, florile si chitarile au fost decupate de noi, zmeura de pe mini tarte a fost culeasa cu cateva ore inainte de eveniment, iar limonada si mojito au fost facute de manutele noastre. Noi iubim evenimentul asta si vedem cum creste de la an la an si asta ne incanta sufletele. Ce castigam noi de aici? Cuvinte precum cele de mai sus…mi-au dat lacrimile de emotie…cand am inceput, cu 4 ani in urma, reactia publicului a fost atat de timida si reticenta (what? In fusta pe bici? Esti nebuna?), incat cu greu ne-am urnit in anul urmator. Dar bine ca am facut-o, pentru ca altfel nu ar fi scris nimeni ceva atat de frumos despre noi. Iti multumim si te asteptam la toate evenimentele noastre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *