SkirtBike, hunedorencele și devenii

SkirBike, hunedorencele și devenii

SkirtBike Hunedoara este o poveste frumoasă, care dacă nu era, nu se mai povestea.

O poveste frumoasă despre prietenie și culoare, cu orașul și pentru oraș, care dacă nu era SkirtBike Deva, nu era – punct.

Skirtbike Hunedoara a fost, și din reacții se vede că nu am muncit degeaba – a plăcut orașului.

Skirtbike Deva va fi, și asta dă ocazia celor care nu au avut timp/ ocazia să ajungă la Hunedoara, să o facă, la vecinii noștri.

Deva e la a șaptea experiență și din ea vă zâmbesc:

Ramona (personal, o consider un om grozav de fain) de care v-am povestit anul trecut aici : https://fistic-iu.ro/nu-nu-pastrez-amintiri-urate/

Alexandra, cea mai nouă în grupul lor, partea creativă, optimistă, face orice, poate orice, responsabilă cu decorul

Andreea, director financiar ?, adună bani, negociază contracte, mereu optimistă și disponibilă (deși are un full time job și 2 copii mici)
Emese: “fata cu ideile”, mereu cu zâmbetul pe buze, biciclistă înrăită, creativă și muncitoare.
Ele va îndemna să vă urmați pasiunile, să vă dedicați timp vouă, să găsiți resurse pentru ceea ce vă bucură și vă colorează viața. Sigur, veți spune că nu aveți timp, dar, credeți-mă, în fond nu e o chestiune de a găsi timp, timp este mereu, este vorba de ceea ce facem cu el.
Să dai din timpul tău, să faci asta cu generozitate și relaxare, să arăți și altora (cunoscuți sau necunoscuți) cum o pot face, mi se pare o manieră faină de a îți petrece timpul. Și asta, vă rog rețineți, nu o face cel ce are bani, cel ce nu are familie, sau cel ce nu are responsabilități, ci cel ce găsește bucurie în a dărui.
La Hunedoara, anul acesta a fost “Carnaval” și s-a lansat primul Manifest Skirtbike – vocea hunedorencei, într-un oraș nu foarte preocupat de fete și femei.

“MANIFEST”

Importanța regulilor și a normelor de conduită în trafic ca și aiurea, nu pot fi contestate decât de inculți….

În vremurile în care este la modă, să nu mai vorbesc de clasici ci de alții, este cool să parchezi oriunde, chiar și pe trecerea de pietoni sau în curbă și să faci ceea ce ți-e comod nu ceea ce trebuie conform legii.

Nimeni nu mai crede în 2019 că mai trebuie să spunem nu aruncați hârtie pe jos și tot sunt oameni care o fac, nimeni nu mai crede că mai trebuie să spunem în anul 2019, femeile pot orice, și totuși sunt dintre cei care cred contrar.

Nu mai trebuie nimeni convins că bicicleta, e utilă, comodă, un mijloc de transport, ecologic și sănătos, dar loc în trafic pentru ea nu prea este.

Noi știm deja că Europa cea care a dat prima bicicletă în anii 1800, are în Germania proiect de autostradă pentru biciclete, și la Paris reguli speciale la semafor.

Dar, știați că primul desen al unei biciclete este a lui Leonardo DaVinci în 1493, cu aproximativ 400 de ani înainte de a fi inventată? Deci lumea și-a dorit bicicletă și acum trebuie să-i dea locul cuvenit.

Noi comunitatea SkirtBike, răspândită în 19 orașe din România, asta facem,  adunând doamne și domnișoare, adică ceea ce are societatea mai frumos, cochet, elegant, pe bicicletă reamintind că străzile sunt pentru toți participanții la trafic.

În fiecare an alegem o temă ca să ne distrăm și să creem amintiri plăcute.

Anul acesta avem două, Carnaval și Galben pentru Conștientizarea Cancerului la Copii pentru sensibilizarea publică și exprimarea sprijinului pentru copiii și adolescenții cu cancer, supraviețuitori și familiile acestora.”

Orașul a rezonat la manifestarea noastră. Șoferii au zâmbit politicoși în trafic, turiștii de la Castel și-au amânat vizitele ca să admire parada și în genere cam toată lumea a fost cu ochii pe frumoasele doamne și domnișoare care au făcut o fashion show ad hoc pe străzile orașului.

Adevărata parada a modei din eveniment, susținută de tinere până în 17 ani a scos la iveală fața viitorului. Începătoare sau nu (căci personal nu cred în lipsa de experiență pentru că erau perfecte) fetele acelea emanau frumusețe și farmec.
Disciplina demonstrată de participanți, atenția pentru detalii și respectarea temei sunt doar câteva elemente care au adus, cu contribuția orașului, plus valoare.

Până și severii reprezentanți ai poliției rutiere s-au declarat mulțumiți.

La Deva va fi “neon” și vă propun să ne adunăm toate în parc și să facem planuri cum să intrăm în parada lor. Haideți pe pagina de facebook cu sugestii sau lăsați comentarii aici.

Car alegoric cu bicicletele împodobite care să intre claxonând în Deva, să se știe “Hunedoara is here” !? 🙂