Scrisori către fiica mea – Scrisoarea IX (Haina nu îl face pe om…? Ba, cum nu!)


Omul are o afinitate pentru tot ce este frumos.

Noi toți suntem atrași de frumos sub orice formă. Înclinația naturală este să fim mai îngăduitori cu ceea ce e frumos, sau se poartă frumos, sau vorbește frumos, etc

În ceea ce privește femeia frumoasă, lucrurile sunt mai simple decât par şi vin din interior –chiar dacă pare clişeu. O femeie sănătoasă psihic şi fizic, îngrijită pe dinăuntru şi pe dinafară E Frumoasă.

Nu vi s-a întâmplat să vă întrebaţi de ce nu vă place cineva chiar dacă fizic corespunde tuturor standardelor?! Pentru că interiorul nu rezonează.

Pentru frumos femeia trebuie să fie în rezonanţă cu interiorul şi exteriorul său.

Chiar dacă ceea ce e frumos este atât de subiectiv, convențiile sociale contează. Cum ne îmbrăcam nu e o întrebare superficială.

Dacă vrei să fii luată în serios, îmbracă-te ca atare.

Imaginea, ca şi încrederea se construieşte.

Să o luăm metodic.

Există trucuri simple şi fără costuri care îţi asigură prima mână a materialului.

Igiena. Un păr curat, o dantură îngrijită, unghii conturate, pantofi lustruiți şi haine călcate sunt cerința principală.

Nu vorbim de efecte speciale, ci de curat. Nu e nevoie de parfum scump, ci de mirosul de curat. Nu e nevoie de unghii false, ci de unele fără lac sărit, etc

Culori. Cromatica e importantă în funcție de cum vrei să fii reperată.

Combinațiile. În funcție de oră, eveniment, loc şi companie orice combinaţie este posibilă câtă vreme o facem cu gust şi stil. Chiar dacă îţi stă extraordinar de frumos în colanți, nu poţi să îi porţi la biserică, şi nici nu porţi deux-pieces la club. De asemenea, dacă evenimentul la care participi este unul formal, fără dress code, este esențial să respecți convențiile “dacă mergi la garden party – inul şi culorile merg de minune, dacă mergi la petrecere la ambasadă, niciodată o helancă sau un pulovăr tricotat, dacă evenimentul este într-o şcoală/facultate în niciun caz maieuri sexi şi rochii mulate, dacă mergi la un interviu sau examen -pantalon la dungă sau fusta pâna la genunchi, etc)

6 reguli de aur:

1. niciodată în şlapi pe stradă, decât dacă eşti la mare şi te îndrepţi plină de nisip spre hotel 🙂

2. niciodată culori țipătoare şi mini la biserică, decât dacă ești în o congregație care adoră gospel

3. niciodată alb la o nuntă, decât dacă ești mireasă

4. niciodată costum din două piese la bazin acoperit, decât dacă nu ai şi nici nu poți face rost sub nicio formă

5. niciodată în costum de baie şi desculţă în restaurant, chiar dacă e al hotelului, decât dacă eşti naufragiată. Oricine găsește o eşarfă, cât de mică….

6. niciodată prea sexi la școală/servici decât dacă vrei să fii apreciată pentru cum arăţi nu pentru ceea ce ştii.

Dacă îți plac bijuteriile opulente, partea de sus a vestimentației trebuie să fie uni sau cât mai simplă.

Dacă îți plac fustele scurte şi foarte scurte, şi te mai şi bucuri de picioare grozave, află că vor fi mai abitir puse în valoare dacă vei respecta bunele maniere şi propria persoană şi vei folosi în locații formale clasicul “puțin peste genunchi” sau chiar “sub genunchi”, ca să le dezvelești în toată splendoarea la petreceri, etc

Rochițele strâmte, decoltate, transparente, tocuri foarte înalte şi machiajul sunt pentru petreceri şi alte asemenea, dar trebuie şi ele folosite cu grijă. Dacă ţi se pare că ai primit prea multe avansuri, poate e o problemă în imaginea pe care ai creat-o.

O femeie stilată cochetă este una care cunoaşte aceste reguli şi știe să se pună în valoare.

Dacă toate hainele tale au o culoare şi aceeași lungime şi formă…. Eşti orice altceva, dar nu sofisticată.

Statisticile arată că o persoană îngrijită, cochetă, are mai multe oportunităţi. Şi aici mă refer la lucruri mărunte: profu’ îţi răspunde cu promptitudine şi are răbdare să îţi ofere toate explicațiile necesare, șoferul de taxi îţi cedează trecerea, iubitul îți acordă, la cină, mai multă atenţie şi uită de telefon, vânzătoarea de la alimentară îţi oferă un zâmbet respectuos.

Când ai grijă de tine, nu doar că arați bine, dar te şi simți bine!

Aşa că, fă ce poţi să îţi creezi o vestimentaţie care să te facă să te simţi bine şi să te ajute să îţi faci treaba eficient.

Nu uita că piesa de rezistenţă, de la Coco Chanel încoace, este cămașa alba, care rezolvă orice problema şi poate fi în funcție de restul vestimentaţiei şi de accesorii, sobră sau sexi, şi că nu contează că mergi la piață sau la teatru, toate apariţiile tale contribuie la stilul tău. Respectă-l şi vei fi respectată!

PS: dacă ai de-a face cu obtuzi, sau invidioase, o rochie ternă sau un jeans cu un tricou fără formă – te rog. E singura dată când lipsa de stil te ajută 🙂

Cu drag, mami

O zi fără cusur

 

 

 

 

 

sursa foto: https://www.emirates247.com/entertainment/prince-william-rocks-bon-jovi-at-royal-wedding-2011-08-01-1.410782


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *