Pasul 6: Ținută
Dacă aveți norocul să fie băiat, vorba prietenei mele Moni, provocarea e “cămașa și cravata”… Astea sunt jonglerii de bază, apoi încep, vesta, papion, sacou, etc, dar dacă avem baza… Suntem boss! Cu trei de s, dacă vrem, că aşa vrem.
Dacă aveți norocul să fie fată… Rochia asta e cuiul lui Pepelea!Cum care Pepelea?! Ăla din lecturile obligatorii… Nu ştie? Fără majorat! Clar!
Trebuie să admitem stând strâmb, şi judecând drept că, botezul a trecut, nunţi dacă dă soarta să fie cu noroc va fi una, dacă nu, asta e, alte botezuri câte vrea soarta, majoratul -suntem siguri că “decât” unul e! ? Aşa că, hai să le facem pe plac!
Vrei rochie ca toată lumea, lungă, diafană, cu corset sus şi crăpătură pe un picior, fieeee!
Vrei culori pe care nu le aş purta eu, care eram tânără la 1800, cum spui tu, fieee!
Orice, numa’ să scap!
De ce? Dar eu mai ştiu?!
Mă rog, aş prefera o ținută unicat, pentru că e un moment unic, cum bine s-a demonstrat anterior, cum ar zice dirigu’…
Acum, treaba lor!
Ceea ce vă îndemn e să nu uitați că mai urmează și balul, și dacă mai aud cuvântul rochie, clar fac alergie.
Observația mea este însă una foarte off topic. Adică, nu vreau să vorbesc de modele, ci de modul de a fi purtate.
Marea majoritate a domnișoarelor stau țepene ca și când le-ar strânge pielea, protejând fie freze, fie machiaj, fie rochii incomode, fie o aparenţă improprie care le incomodează. Şi atunci, surpriză! Nu mai sunt frumoase, deşi natural ar fi, şi să fim serioși la vârsta asta cum altfel?! Mare greșeală!
Cum ştiu că dacă îți zice mama, sau altele ca ea, nu contează, afirm cu tărie aici în scris, ceea ce şi tu îi vei spune fiicei tale: totul stă în atitudine! Şi cea mai veche haină stă bine pe un zâmbet senin şi un tonus relaxat.
Băieții nu par să aibă problema asta. Am văzut în ultimii ani, flăcăi care mai de care mai mândrii şi mai degajați.
Bunăoară, la o petrecere s-a iscat o întreagă dispută între adulți, pe tema vestimentației şi codurilor din pricina unui tânăr ce se învârtea semeț în pantaloni scurți printre prietenii lui în costum.
Eu îmi îndemn copilul în sensul respectului (respectă tema, respectă invitația, respectă evenimentul), dar şi nonconformist este o cale, doar să fii sigur că te ţine!
Pasul 7: Tort (-uri)
Ei bine industria aici a progresat substanţial. Fără glumă!
În căutarea unui gust special şi original, sofisticat şi totuși simplu, dar care să respecte şi cerințele de dimensiune, decor, temă, etc, am căutat departe şi am găsit aproape.
Mie îmi place foarte tare ideea de porţii gata făcute pentru că ascultând patiserul cum vorbea de grame, mi-e greu să cred că cineva taie exact la 120 de grame, egal şi aspectuos toate feliile, cum cere protocolul.
Candy bar sau tort?
Cum se potrivește temei și grupului căci împreună sunt risipă.
Pasul 8. Băuturile
Nah, aici treaba pentru mine e un pic jenantă, dar să zicem că am crescut şi eu între timp. 🙂
Să vă explic de ce spun asta: se făcea, în urma cu ceva ani, a se vedea poza din primul episod, că eram naşă şi un grup de puşti de clasa a XII a furat mireasa, profa lor, şi îmi cer 20 de Red Bull şi o ladă de whisky. Eu, pe atunci mamă de 3 ani, si profă, iau foc. Cum să dau eu cu mâna mea, în public băutură minorilor?! Şi țin nunta în loc vreo jumate de oră. Negocierile eșuează repetat și cedez. Le ofer copiilor 20 de Red Bull şi o ladă de sticle de lapte. Sala râde, copiii nu cedează. Sunt înlăturată, printr-o lovitura de palat/”nășie”, din interior, printr-o trădare impardonabilă, de la conducerea negocierilor şi grupul de hoți primește ceea ce a cerut şi noi mireasa.
În apărarea mea, trebuie să spun că o lună mai târziu, finii dau o masă la Casina, in Deva, un cerc restrâns de vreo 30 de persoane care mă primesc cu aplauze, când eu ajung, un pic mai târziu decât trebuia. Stânjenită întreb:
– Sunt eu cea mai nașă dintre nașe, dar chiar aşa?
– A, nu! Sunt părinții și profii, după embargoul la alcool de la nuntă!
Mă rog, oricât aş insista pe partea asta, Sofia încă se miră “mami, cum să nu le dai băieților băutură?!”…
După cum spuneam, între timp m-am maturizat 🙂 și așa că de asta se ocupă tati :)…
Pasul 9. Confirmări
Uaaai, câte am sa va povestesc aici!… Dar, în episodul următor că, AMR 2 și mai am treabă de făcut și surprize de gestionat.
O zi fără cusur