#mamade18ani II

#mamade18ani II

Industria majorate

#mamade18ani II

 

Episodul 2

Părerea mea personală este că majoratele au devenit o industrie când o mamă/un tată iscusit(ă) a făcut un calcul simplu: în medie 1 petrecere/weekend x X x52  :))

Upgrade la episodul 1

În urma comentariilor și mesajelor voastre, după episodul 1 (pentru care vă mulțumesc), am ajuns la concluzia că trebuie un upgrade la paşii 2 şi 3 în sensul:

Pasul 2 + : o analiză riguroasă făcută cu o mamade18ani (în 4 luni) a scos la iveală faptul că restaurantele locale nu oferă adunat, condițiile pe care le cere un eveniment de genul acesta, și aşa că au dreptate copiii să prefere această locație, din punct de vedere strict… fizic. Spațiul de dans este foarte important, ca și dispunerea la mese, astfel încât să se poată crea grupurile funcție de afinități și vizibilitatea la ringul de dans, comoditatea scaunelor, forma meselor, etc. Iata de ce rezervarea se face cu mai bine de jumate de an înainte.

Pasul 3+ :Muzica este o problemă complexă şi ca atare trebuie tratată.

Povesteam deunăzi cu patru din membrii trupei  Pragu’ de Sus, despre manele şi alte stiluri de muzică la petreceri. Acum, părerea mea este că treaba nu e aşa simplă cum pare. Adică, spunea Călin, “copiii ascultă ce asculți tu” eeei, uite nu e aşa, deşi se aplică în multe domenii. Copiii fac ceea ce văd acasă, ceea ce sunt învățați, dar eu ascult Angela Similea şi Tudor Gheorghe iar tati Venditi şi Heroes del Silencio, dar asta nu va face ca fiica noastră să le descarce în telefon. Poate ale lui tati :).

Aşa că dacă se ascultă manele la majorat e vina artiștilor şi nu a părinților. Nah! 🙂 Să insiste pe educația muzicală. Poftim!

Să nu uităm de lumini! Dacă se stinge lumina prea târziu e … not fashion like, dacă se stinge prea repede, te împiedici degeaba, aşa că luminile cu care vine DJ sunt esențiale să creeze atmosfera dar şi o zonă de confort. Prețurile, în aceleași condiții de sonorizare, pot varia foarte mult în funcție de genul de lumini alese.

Vă las plăcerea negocierii, acum că știți ce să cereți, şi vă stau la dispoziție cu sfaturi şi recomandări… pe adresa redacției 🙂

Pasul 4: Decor

Marea majoritate a copiilor, dacă îi întrebați ce photocorner a avut colega aseară la majorat, vor spune…. “hmmmm, nu îmi amintesc, drăguț… ” , apoi încep să curgă story -urile pe Instagram şi vine la 5 minute ” uite, mami ce photo corner frumos a avut x; uite, mama ce bine arată …., uite…… vezi, mami, și-a asortat ținuta, etc”.

Ceea ce vă doresc este să aveți o solicitare clară, fie ea şi roz bombon în picăţele, şi nu “nu ştiu, ceva frumos!”…. Mooor, ce e frumos pentru mine…. nu e, musai, şi pentru tine! Şi asta e un clișeu, dar, da, trebuie repetat la nesfârșit.

Cel mai important este că decorul ales să reprezinte copilul şi să arate asortat cu sala, pentru că dacă vorbim de pene şi decor Gatsby în spațiu rustic…. sau de oale de lut şi oglinzi … mai bine lipsă 🙂

Oricum ideea e că, partea asta contează pentru un număr foarte restrâns de sărbătoriți, restul fiind mulțumiți să facă poze, și, în fond, cele mai frumoase sunt oricum instantaneele.

Dar și asta e un “must have”, asa ca “și-nca o data mai flăcăi, hop și-așa, și-așa!

Pasul 5: Fotografii

Nu vă bazați pe “toată lumea face poze” că exact la momentul oportun vor lipsi, și nici să facă un prieten, dacă nu va permiteți să îi cereți să lucreze şi când alții se distrează.

Sunt amintiri înainte de orice, deci pentru mine prețioase, aşa că aş vrea să știe ce are de făcut cine se ocupă de asta, drept pentru care aleg cu grijă.

Vreau să știu că pot savura fiecare moment, fără să îmi fac griji la încadrare, focus, lumini, și să pot să și văd mai târziu, sau, în cazul nostru, să trimit părţii din familie de departe sau prietenilor de peste hotare, care au absențe motivate.

va urma

O zi fără cusur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *