Liftul

Liftul

Liftul

Liftul este un vehicul de sprijin al ascensiunii.

În sensul larg al cuvântului: elevator – ridică, urcă, în ciuda faptului că poate coborî, desigur… ideea  facilitării mişcării, dar mai ales importanța ascensiunii nu poate fi contestată.

 

A fost odată un lift

Posibilitatea de urcare, nu ușor, era până la nivelul 7, dar el nu reușea să treacă de 2.

Au venit mulți specialiști, dar se formaseră studiind pe acesta şi tot nu găseau puterea propulsării superioare. Nici nu știau că se poate.

Şi liftul nu urca.

La atingerea nivelului 2 se făceau petreceri şi tăieri de panglică. Se lansau noi cursuri de studiu a trecerii de etajele precedente şi se bucurau toţi ai liftului.

Felicitări! Am ajuns la nivelul 2.

“Noi suntem noua generație!”

Nu era vina lor, aşa fuseseră formați. Nici vechea gardă … nu era de blamat.

Cu ani în urmă, specialiști faimoși veniseră – e drept că obligaţi de împrejurări şi foarte cu obidă . Şi ucenicii ce trecuseră cu ani în urmă pe acolo erau faimoşi, unii, dar asta pentru că nu prea le păsa că erau pe acest lift sau altul.

Intrau înăuntru priveau combinaţia de lemn cu metal, grilajul artistic lucrat, imitaţia de cristal a oglinzii destul de bine realizată şi sursa de lumină asortată.

Uneori urcă alteori face zvâc, dar niciodată nu a trecut de nivelul 2.

Sute de pergamente s-au acoperit de scheme şi desene, calcule şi altele, menite să ridice liftul mai sus, căci se vedea casa liftului ce părea că urcă.

Dar nimeni nu știa cât, până unde şi cum să-l ridice peste 2.

Priveau aceeași ochi şi lucrurile vechi şi cele noi, iar ochii noi erau școliți de cei vechi. Cum să fie văzut ei dincolo de 2?

Ucenici şi specialiști erau blocați în lift şi nici nu știau.

 

Inspirat de un album foto de pe Facebook

 

O zi fără cusur

 

 

 

 

 

sursă foto: pinterest


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *