Cum se distrează fetele

După modelul ” ce vor femeile?” să vedem “cum se distrează fetele?”

Ziua mea este “în jurul lui 8 martie”, vorba unei prietene.

Asta face ca exceptând felicitările pentru mama mea şi cele pentru mine de la fiica mea, să nu prea sărbătoresc ziua femei, clasic, ci pe a mea, pe de o parte. Pe de altă parte, petrecerile de ziua mea sunt mereu paralel cu cele dedicate zilei de 8 martie, în săli de restaurant şi asta mi-a creat de-a lungul timpului o anume imagine asupra lor.

Asta, şi faptul că tata de când eram mică îmi face de ziua mea un cadou şi îmi spune ” să îţi ajungă de ziua ta, de 8 martie, Paşti, 23 august, 1 decembrie, Crăciun, anul ăsta şi anul viitor”
Idea de petrecere cu şi de femei nu m-a convins niciodată, şi le-am încurcat an de an socotelile prietenelor mele cu petrecerea mea. Una din finuțele mele, în fiecare an, mă întreabă de ce nu îmi mut ziua de naştere în altă zi.

Când eram mică şi era joc la căminul cultural, la bunici la ţară, îmi displăcea instinctiv să văd femei jucând, două câte două, şi când o întrebam pe buna îmi răspundea ”păi, dacă bărbaţii nu joacă!”. Nici aşa nu îmi convenea la cei 8, 9 ani ai mei, de ce să depinzi de bărbaţi să te simţi bine?!

Oricum, nu ştiu ce setare mentală mi-a rămas, că de când mă ştiu, idea de petrecere între femei nu mi-a surâs niciodată.

Pe de altă parte, e drept că am norocul unui grup mixt de prieteni faini, care știu să petreacă şi o familie săltăreață, mai ales socrul meu, iar eu cu soţul fac cel mai ritmat dans țigănesc, de zici că suntem veritabili, mai ales el (blond cu ochii albaștri).

Acestea fiind zise, mi-am câștigat dreptul să introduc o idee nouă, pentru mine.

Da, femeile se pot distra foarte bine între ele.

Care e reţeta unei sărbători reuşite?
Se ia un grup de femei care sărbătoresc 5 ani de când fac zumba împreună, la cel mai unit şi mai simpatic club românesc (no offense celorlalte) şi se aduc într-o sala de sport unde urci pe scenă trei bărbați bine care fac un masterclass. Cam aşa ….

.Cum se distrează feteleCum se distrează fetele
Apoi se dă o locație specială, să zicem Motel Cinciş.

Se aranjează circa 60 de femei, pentru singurul scop de a se vedea ele între ele, se pune un band să cânte ( hai să fim preciși, nu ca în rețetele alea cu “un pic de sare”, şi se spune clar că se pune microfonul de cântat în mâna Mihaelei Maxim) şi le dai drumul să se învârtă pe toate părțile.

Ce iese?

Pfiu….. o petrecere excepțională, care nu are nevoie de nimic în plus.

Cred că şi Mihaelei, dacă stau bine să mă gândesc, îi e mai uşor să cânte doar pentru doamnele de la zumba, căci nu trebuie să îşi bată capul cu ce melodie continuă, ele dansează orice. Şi nu oricum!

Nu au nicio emoție să abordeze o bachata sau o salsa, şi o fac lejer şi cu farmec.
Acum, trebuie să recunoaştem că datorită instructorilor noștri, facem diferenţa între samba, salsa, rumba cha-cha şi ne dăm în vânt după bachata, în plus putem combina paşii pe orice melodie. (În fine, unele dintre noi.)

Sună a lauda de sine? Ştiu pe cineva care ar zice, “păi şi ce nu merit? Sunt cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă, şi cea mai pricepută.”

Da, asta e un alt ingredient esențial. Umorul.

Apropo de umor! Aţi văzut vreodată un instructor de zumba dansând manele? E genial. E cam ca şi la cântăreții de operă cântând folclor, sau invers! După ce se lansează în mișcările deja celebre ale număratului de bani care ies oricui, combină un pas de samba şi doi de tango, flutură graţios de trei ori încheietura ca la flamenco şi se cred manelişti :). Păcat că renunță pe la jumătatea cântecului, sincer, căci la stilul lor, sigur făceau cumva să intre trei paşi de vals.

La masa noastră erau reprezentate toate vârstele, inclusiv generația sub 18 ani. Exponentul acesteia e o fată frumoasă, care dansează excelent, politicoasă şi care va studia psihologia. Am întrebat-o dacă nu se plictisește cu noi – nah, poveşti pe alt segment de vârstă, iar fata răspunde plat şi fără ezitare “păi mai veneam aici?” Chiar aşa, ce o fi fost în capul meu să o întreb, căci fata nu era la prima petrecere cu noi. Eh, dar acum am ce scrie!:)

Dacă astea nu sunt ingrediente ca o petrecere să ţină până la patru dimineața…. nu ți-ai ales bine grupul.

Hai în clubul “Minunatelor” şi folosești rețeta consacrată!

Motto-ul seriiCum se distrează fetele

Disclaimer: să mă ierte cei câțiva domni prezenți la petrecere, în special Florin (Mulțumim, este Motelul Cinciş o locație stilată, dar şi cu un amfitrion pe cinste!) şi Gabi, care ştiu cât îi iubim, dar au fost asimilați.

received_867966876557043

PS: aşa, fără legătură directă cu subiectul, ci de dragul cititorului, ia priviți cum a fost decorată scena la masterclass 🙂

Cum se distrează fetele