Anul Nou Fistic(h)iu

Ce este Anul Nou Fistic(h)iu?

Vreți să mâncați desert înainte de masă?

Vreți să luați micul dejun seara? ….

Mă apropii de un moment în viaţa mea, aproape la fel de important ca cel ce va urma la anul şi un ceva mai important decât cel ce s-a petrecut acum un an.

Viaţa, însă, nu este despre sărbătorit doar anumite momente, ci despre sărbătorit fiecare moment.

Astfel, azi cu două zile înainte de un moment mai important decât cele de anul trecut şi un pic mai puţin important decât va fi cel de anul viitor, m-am decis să fac ceea ce tradițional, face tot omul de Anul Nou, Crăciun, Paşte sau ziua lui: urări şi mulțumiri.

Vreau să mulțumesc “ghemului” meu de sentimente, zâmbete şi gentilețe, pentru că acum 15 ani fără 2 zile a venit în viaţa mea şi m-a schimbat în moduri în care nu credeam că e posibil.

De când era cât un polonic, râdea cu toată ființa ei, până şi în somn, şi făcea să râdă cu toată ființa la oricine i-ar fi dat 5 minute atenţie.

Atunci, acum şi mereu nu mă voi sătura să o privesc, pe ea şi tot ce atinge. Să o privesc în somn, în fuga, în grabă, în lene, în bucurie, în tristețe, în răbdare şi nerăbdare, în fiecare aspect al vieții sale.

În urma ei….

Apoi mă uit la mine şi văd, datorită ei, o mai bună versiune a mea. Versiunea 41.2016.15 🙂

Teoretic azi nu este nicio sărbătoare şi ăsta-i motivul pentru care aleg să mă gândesc cu căldură, să mulțumesc şi să urez linişte şi bucurie celor care mă plac şi celor care nu mă plac; celor care au trecut prin viaţa mea dăruindu-mi un zâmbet sau o lacrimă; celor care au avut răbdare cu mine şi celor care și-au pierdut-o; celor ce nu au nicio legătură cu mine, nu au avut şi nu vor avea; celor ce s-au săturat de plâns şi celor ce nu pot plânge; celor ce ştiu să aştepte şi celor ce nu mai așteaptă nimic; celor ce ştiu să se bucure pentru ceilalţi şi celor care nu se bucură nici pentru ei; celor ce râd, speră şi cântă şi celor ce nu o mai fac – căci asta e pur şi simplu viaţa.

La mulţi ani!

Eu astăzi sărbătoresc Anul Nou Fistic(h)iu = 15 ani fără 2 zile de când am adus în lume un omuleț adorabil.

Cel mai important lucru pe care l-a făcut pentru mine este să mă învețe că poți admira un pui de om.

Subiectul admirației si respectului tău nu trebuie să fie un filozof de acum 100 de ani sau inventator mort de 1000 de ani, ori o celebritate cu realizări multiple. Poate fi un suflet nobil, un caracter frumos şi un zâmbet onest.

Astea fac din puiul meu un OM pe care îl respect.

Na!

Şi, chiar dacă e pus în scris şi “scripta manet”…… eu pot decide să sărbătoresc Anul Nou Fistic(h)iu şi mâine, sau săptămâna viitoare. Sau când vreau eu, dacă e până acolo!… Sau să mănânc macaron înainte de prânz! Ceea ce tocmai am făcut, grație unei prietene fistichii care a decis să îmi sărbătorească copilul ieri cu o tava enormă de macaron cu lămâie şi portocale. Aşa a vrut ea! Poţi să o condamni? Eu, cu siguranță, nu!

Toate cele bune în Noul An Fistic(h)iu!

One response to “Anul Nou Fistic(h)iu”