Mie întotdeauna mi s-a părut că mâinile spun povești.
În sensul acesta, una dintre poveștile pe care o spun este despre om și despre standarde. Despre clasă.
Ce înseamnă clasă?
Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, noțiunea de clasic, -ă provine din limba latină classicus și se referă la ceva de prima clasă, distins, însemnat, ilustru, care poate servi drept model.
Conform regulilor făcute de greci și de romani cuvântul clasic are sensul de distins: frumusețe clasică.
Tot dicționarul ne lămurește în privința sensului acestui termen printr-o serie de sinonime: grup, categorie, rang, tip.
Cuvintele rădăcină ale clasei sunt “clasificare” și “clasificat”. Asta este adevărul în viața noastră de zi cu zi. Clasificăm oamenii, lucrurile aflate în preajmă, conștient sau inconștient. Când ne uităm la cineva, întâlnim pe cineva, mâncăm ceva, mergem undeva, clasificăm automat în mintea noastră. De exemplu, ați avut acest gen de gânduri?
“Oh wow, e doctor. Trebuie să fie inteligent.” sau “Acesta este genul de loc în care merg adolescenții”.
Tot clasificare se numește.
Acum, pentru a avea clasă…Înseamnă că ne-am situat în acea categorie care implică rafinament și îl urmărește mereu sub toate aspectele, de la apariție și comportament la lectură și preocupări.
Unghiile și părul sunt două elemente esențiale ale clasei, și cel mai important două elemente ce stau în directa și simpla noastră putere să gestionăm.
În privința părului, după respectarea primei reguli “Părul trebuie să fie curat și îngrijit”, toate celelalte (reguli) sunt sensibil diferite în funcție de vârstă și de o întreagă serie de caracteristici.
În privința unghiilor, lucrurile sunt foarte clare.
“Unghiile trebuie să fie perfect curate și de aceeași lungime. Dacă preferați să le dați cu ojă, nu așteptați ca aceasta să sară pentru a le curăța și a le colora din nou. Dacă s-a rupt vreo unghie sau agață, păstrați o pilă la dumneavoastră pentru a o retușa, evident într-un loc retras, ferit de prezența altor persoane. Nu lăsați unghiile să crească prea lungi; câțiva milimetri dau finețe mâinilor unei femei, dar prea mulți le fac vulgare. Atenție și la culoarea acestora; nu folosiți nuanțe țipătoare sau sclipitoare pentru că veți transmite un sentiment de frivolitate celor din jur.”
Codul bunelor maniere e foarte clar în această privință.
O Doamnă, (cu D) în cel mai profund sens al cuvântului, va avea o manichiură curată, riguros tăiata și eventual un nud, dacă nu aplică doar un lac de luciu.
Totuși, personal, am o mare pasiune pentru manichiura cu unghii lungi și oja în nuanțele mele preferate, mereu asortate cu ținuta și bijuteriile și, impecabil realizate. Aceasta este una dintre regulile de eticheta încălcate de mine cu buna stiinta, care nu mă fac să mă simt mai puțin elegantă/doamnă. Din contră, consider manichiura accesoriul meu preferat, emblematic pentru imaginea mea.
Poate pentru că mama, în copilăria mea, muncea toată săptămâna la serviciu si acasă, iar în weekend la țară, însă unghiile erau mereu perfecte. Putea să spele un munte de vase, și cu nisip dacă eram pe coclauri, dar revenea acasă le ștergea și le dădea un strat de roșu, care l-aș defini “roșu mama”, și era la fel de elegantă ca și când și-ar fi petrecut weekend- ul la operă.
Te numeri printre norocoasele cu unghii lungi, frumoase și sănătoase? Nu ești mulțumită de aspectul unghiilor tale și preferi manichiura cu gel? Inspiră-te din modelele noastre preferate pentru a avea o manichiură “fistic.ie”.
Iată 10 modele de manichiură cu “clasă”!
Vouă cum/care vă place?!
O zi fără cusur
sursă foto copertă: internet